A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni online áruházunkban. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló e-pénz kibocsátó, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

FIZESS KÉNYELMESEN BANKKÁRTYÁVAL

Regisztráció után, soha többé nem kell begépelned a kártyaadataid egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mail címed és jelszavad. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságodat is növeli! 

Fizetéshez használhatod:

  • Mastercard vagy Maestro bankkártyádat
  • Visa vagy Electron bankkártyádat
  • Amex bankkártyádat

FIZESS KÉNYELMESEN BANKKÁRTYA NÉLKÜL

Ha nincsen bankkártyád, fizetéshez használhatod, az előre feltöltött Barion egyenlegedet, amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel tudsz feltölteni, illetve amire ismerőseid is tudnak neked pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mail címed és jelszavad megadásával tudsz fizetni.

INGYENES

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen felára. A regisztráció és a Barion mobil alkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes. Nincs havi díj sem. A Barion egyenlegkezelés is ingyenes, nincs belépési vagy havi díj. Az egyenleg feltöltésének és visszaváltásának vannak szerény díjai, de a banki átutalással történő feltöltés ingyenes. 

BARION ALKALMAZÁS

A Barion alkalmazásokkal követheted vásárlásaidat, Barion egyenleged is itt kezelheted, illetve pénzt küldhetsz vagy fogadhatsz.

ELSŐ A BIZTONSÁG

A Barion szervereit a Norton/Symantec/Verisign 256 bites SSL titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizd, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adod meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót. A böngésződ zöld színnel jelzi, ha a fizetés biztonságos, és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja. A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

További információ és ingyenes regisztráció a Barion oldalán: https://www.barion.com

Mi az a Barion fizetési mód?

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni online áruházakban, mobil alkalmazásokban. A bankkártyás fizetésnek számodra nincs plusz költsége, az teljesen díjmentes. A regisztráció és a Barion mobil alkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes, így sem most és sem a jövőben nem szükséges külön költséggel kalkulálnod. A Barion egyenlegkezelés szintén ingyenes, nincs belépési vagy havi díj. Az egyenleg feltöltésének és visszaváltásának vannak szerény díjai, de a banki átutalással történő feltöltés ingyenes. 

Fizetés előre feltöltött Barion tárcán keresztül, hogyan?

Ez a fizetési mód bárki számára elérhető, aki rendelkezik érvényes Barion regisztrációval (de nem rendelkezik bankkártyával). A fizetéshez e-mailcím és jelszó szükséges. Az egyenleg úgynevezett elektronikus pénz, amely előre feltölthető készpénzbefizetéssel a Barion feltöltő pontokon, valamint átutalással bankszámláról (sürgős esetben bankkártyáról is).

Hogyan tudok Barionnal fizetni egy webshopban?

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy Barion egyenlegedről fizetni webáruházakban, mobilalkalmazásokban, vagy barátaidnak. A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található 3 számjegyű CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet. Ha azonban regisztrálsz, soha többé nem kell begépelned a kártyaszámodat egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mail címed és jelszavad. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságodat is növeli! A fizetéshez használhatod: Mastercard vagy Maestro, Visa vagy Electron, illetve országonként eltérő módon Amex vagy Diners/Discover bankkártyádat. Ha egy webshopban a fizetési lehetőségek közül a Bariont választod a biztonságos Barion fizetési oldalra jutsz. Ezután ellenőrizd le a vásárlás részleteit (pl. hogy milyen termékeket, szolgáltatásokat fogsz megvásárolni, rendben van-e az ár). Ha mindent rendben találsz, mehet a fizetés. Ha már van Barion tárcád, az e-mail címed és jelszavad segítségével be tudsz lépni, és bankkártyáid egyikéről, vagy előre feltöltött Barion egyenlegedről fizethetsz. Ha még nincs Barion tárcád, akkor bankkártyád adatainak megadásával tudsz fizetni.

Tipp: A vásárlást bármikor megszakíthatod a „Vissza a boltba fizetés nélkül” linkre kattintva.

Nem sikerül a fizetés bankkártyával, mert a rendszer elutasítja a bankkártyámat. 

Amennyiben fizetés közben „A megadott kártyát a rendszer visszautasította” hibaüzenetet kapsz, abban az esetben a tranzakciót a bankkártyarendszer visszautasítja valamilyen indok miatt. Ilyenkor elsősorban nézd át a beírt adatokat, tehát, hogy a kártya száma, lejárati dátuma és CVC kódja stimmel-e. Amennyiben nem találtál bennük hibát, abban az esetben a saját kártyakibocsátó bankod tudja neked megmondani az elutasítás okát, ezért ilyen esetben kérjük, fordulj a bankkártyát kibocsátó pénzintézethez. Javasoljuk, hogy konkrétan az adott tranzakcióra kérdezz rá, pontos összeget és dátumot megadva, így meg tudják mondani az elutasítás okát. Amennyiben más hibaüzenet jelenik meg az oldalon és a fizetésed sikertelen lesz, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Ha már van Barion tárcád, akkor tárcádba való bejelentkezés után az Ügyfélközpont menüpontban, ha még nincs akkor ezen oldal jobb oldalán töltsd ki az üzenetküldő űrlapot és küldd el nekünk a problémás fizetés részleteit, melyet kivizsgálunk. 

Van díja a vásárlásnak Barionnal? 

A vásárló számára nincs, és nem is lesz. A kereskedők alacsony díjat fizetnek, ami fedezi a bankkártyás fizetés feldolgozásának a költségét.

Mennyi idő alatt érkezik meg a pénz a kereskedőhöz?

A vásárlás összege gyakorlatilag akkor érkezik meg a webshophoz, amikor a vásárló a Fizetek gombra kattint. 

Hogyan tudom megnézni, hogy mit vásároltam Barionnal? 

Amennyiben van Barion tárcád, bejelentkezés után a Történet menüpontban megtekintheted az összes korábbi tranzakciódat, így a vásárlásaidat is. Az adott tranzakció részleteinél a kereskedőn, az összegen és a dátumon túl láthatod a megvásárolt termékeket, szolgáltatásokat is. Fontos! Néhány webshop nem adja át a részletes kosáradatokat, így ebben az esetben sajnos nem elérhető a vásárolt termékek, szolgáltatások listája. Amennyiben nincs még Barion tárcád, az e-mailben kapott visszaigazolásban találhatsz információkat. Fontos! A Barion Payment Zrt. a tranzakció pénzügyi teljesítéséért felel, így amennyiben a kifizetett termékkel, szolgáltatással kapcsolatban panaszod van, vagy érdeklődnél, ezt annál a kereskedőnél tudod megtenni, akitől vásároltál! 

Hogyan lesz Barion tárcám?

Barion tárcád létrehozásához mindössze egy rövid regisztrációra van szükséged. Miután kiválasztottad, hogy magánszemélyként vagy szervezetként szeretnél regisztrálni, add meg az e-mail címed, válassz egy jó erős jelszót, töltsd ki az űrlapot az adataiddal, majd kattints a Regisztrálok gombra! Ezután kapsz egy e-mailt (ellenőrizd a kéretlen levelek között is), amiben megtalálod az aktivációs linket. Katt rá, és megnyílik az aktivációs oldal. Itt egy listából válassz egy biztonsági kérdést, add meg rá a választ, kattints az Aktiválom a tárcámat gombra, és készen is vagy – nincs más dolgod, jelentkezz be! A biztonsági kérdésre azért van szükség, hogy ha esetleg illetéktelenek hozzáférnek az e-mail fiókodhoz, ne tudják egy jelszómódosítási kéréssel átvenni a tárcád fölött a hatalmat. 

Fontos! A biztonsági kérdésre adott választ jól jegyezd meg, mert a későbbiekben kelleni fog például jelszómódosításkor, illetve egyéb, fokozott azonosítást igénylő esetekben is! 

Tipp! Ha valóban biztonságos, de mégis könnyen megjegyezhető jelszót szeretnél Barion fiókodhoz, íme néhány tipp.

  • Olyan jelszót használj, amit CSAK nálunk használsz. Ellenkező esetben a jelszavadat megszerezhetik máshonnan, például egy gyengén védett weboldalon, és beléphetnek a Barion tárcádba.
  • A jelszó soha ne álljon rád jellemző, sokak által ismert, így könnyen kitalálható elemekből, pl szeretteid vagy háziállatod neve, szülinapod, kedvenc zenekarod, stb. 
  • Jelszavad legyen minél hosszabb, minimum 8 karakter kötelező, de ugyanakkor legyen megjegyezhető. Egy 12 karakter hosszú jelszót három próbálkozásból kitalálni milliószor kisebb eséllyel lehet, mint megnyerni a lottó ötöst. Nincs szükség nagybetűkre, számokra, jelekre, a lényeg a hossz.
  • Jelszavad ne legyen olyan bonyolult, hogy fel kelljen írni, mert a cédulát, amire felírtad más is láthatja, anélkül, hogy észrevennéd. 
  • Jelszavad soha senkinek ne add meg, még a Barion ügyfélszolgálatnak sem, erre a célra van a biztonsági kérdés.
  • Csak két helyen kell megadni a jelszavad: a Barion weboldalán vagy mobil applikációjában belépéskor, illetve amikor a Barionnal fizetsz egy online boltban. Mindig ellenőrizd, hogy valóban a Barion alkalmazását használod. A weben ez a https://secure.barion.com